Rosor

Dagens 2/12

God morgon! Här kommer dagens ros något försenad. Jag tvingades till morgongymnastik i form av snöskottning direkt här på morgonen. Det har kommit ännu mer snö under natten. Jag kan inte minnas något år som vi har fått så här mycket snö i Skåne redan i början av december. Visst det har varit enstaka år med snö i november, men den brukar bara ligga kvar ett par dagar.

Egentligen har man väl för stunden  fått nog av vitt, men dagens ros är ändå den vita ’Uetersen Klosterrose’. Det är en klätterros med stora fyllda gräddvita blommor som kan bli upp till 2,5 meter hög. Doften är behagligt söt.

Den andra december 1965 spelar Rolling Stones på Coliseum i Seattle. En av deras låtar den här kvällen är ”That’s How Strong My Love Is’. Den skrevs av Roosevelt Jamison och släpptes på skiva av The Keys 1964. Rolling Stones spelade in sin version till plattan ”Out Of Our Heads” (65).

Den andra december 1967 toppar The Monkees singellistan i USA med ”Daydream Believer”.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *