Rosor

Dagens ros 6/12

God morgon! Måndag morgon och vi börjar med dagens ros som är en ’Kazanlik’. Det är en bulgarisk oljeros som blommar med djuprosa starkt doftande vackra blommor. Det är här en gammal rossort och det är den viktigaste rosen för den bulgariska framställningen av rosenolja. Den blir 1,8 meter hög och går fint i zon 1-5.

Jag får titta på den och försöka glömma min träningsvärk. Det blev mer snöskottning i går och med de gångar jag har gjort i trädgården för att jag själv, katten och Malou ska komma fram så börjar det snart likna skyttegravarna under första världskriget.

Den sjätte december 1969 hålls den ödesdigra gratiskonserten i Altamont i Kalifornien. Datumet som symboliserar hejdå till det kärleksfulla och fredliga 60-talet och hej till det betydligt hårdare 70-talet. Det är då Hells Angels terroriserar konsertbesökarna och hugger ihjäl Meredith Hunter mitt under Rolling Stones konsert. 

En låt som de bara spelade i Altamont under den här USA-turnen’ var ”Gimme Shelter”. Den handlar om att söka skydd från stormar, krig och konflikter och Mick Jagger och Keith Richards skrev den till plattan ”Let It Bleed”  (69). Jag har fått gåshud många gånger när Rolling Stones spelat den live och när Mick Jagger sjunger duett med Lisa Fischer (bakgrundsångerska under konserterna på 90-talet och 00-talet). 

Den sjätte december 1972 grips Keith Richards och Anita Pallenberg på beslut av åklagarmyndigheten i Nice. Misstanken gäller brott mot franska narkotikalagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *