Rosor

Dagens ros 8/12

God morgon! Dagens ros som piggar upp i decembermörkret är den franska klätterrosen ’Albertine’. Det är en gammaldags r0s med ett kraftigt växtsätt som kan bli upp till tre meter hög. Den är inte remonterande och blommar en gång under högsommaren. Går bra i zon 1-3.

I dag fyller en av mina riktigt gamla barndomsvänner år. Sedan vi var i 30-årsåldern har vi haft som tradition att ringa  och gratulera varandra på födelsedagen. Kul grej som uppskattas av oss båda. Vi har inte så mycket kontakt med varandra annars under året och det dröjde som sagt nästan 15 år innan vi började med vår lilla tradition. Hittills har ingen av oss glömt att ringa, men det har varit nära någon gång, vilket lett till ett i stort sett fem-i-tolv-samtal.

Den åttonde december 1963 var det en hektiskt dag för Rolling Stones. Först spelade de på Olympia Hall i Berkshire och sedan gav de två konserter på Gaumont Theatre i Watford (till saken hör att konserterna på den tiden ibland inte varade mer än i 15 minuter innan scenen stormades av skrikande fans). En av låtarna de hetsade upp publiken med var ”Baby, What’s Wrong”. Den skrevs och spelades in av Jimmy Reed 1961. Stones gjorde en cover på den som aldrig officiellt gavs ut på skiva. Den går att hitta på nätet och jag har den på bootlegen ”Bones And Jones”.

Den åttonde december 1969 ställs Jimi Hendrix inför rätta för narkotikabrott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *