Rosor

Dagens ros 23/1

God morgon! Dagens ros är austinrosen ’James L Austin’. Det är en ceriserosa skönhet som blommar från början av sommaren till första frosten kommer. Som de flesta austinrosor doftar den ljuvligt. Går bra i odlingszon 1-4.

Läste i Norra Skåne i går att de startat en app så att man kan knalla runt i Hässleholm och i mobiltelefonen se hur det såg ut i stan förr i världen. Trevligt initiativ. Men jag blev full i skratt när jag läste lokalpolitikernas kommentarer i samband med att de gick en premiärtur med tidningens utsända. Om citaten är korrekta, och det får man väl utgå från, så tyckte den s-märkta politikern att det var bra att kunna visa upp Hässelholms pärlor medan hennes politiska motpol tyckte det var ytterligare en anledning för turister att komma till kommunen. Ja, herregud. Pärlorna finns ju inte längre kvar och eftersom de inte gör det finns det ingen anledning att besöka staden. Vilket Malou och jag kunde konstatera vid ett snabbt besök i Hässleholm city i går.

Den 23 januari 2006 gav Rolling Stones en konsert i United Center i Chicago. En av låtarna på spellistan var ”I Wanna Hold You”. Det är en låt som helt och hållet är Keith Richards skapelse och som han sjunger såväl på skiva som live. Den skrevs i en inspelningstudio i en av hans kompisars källare i Paris och ligger på albumet ”Undercover” (83).

Den 23 januari 1973 blir publiken vild när Neil Young avbryter sin konsert i Madison Square Garden i New York för att meddela att det utlysts en vapenvila mellan USA och Nordvietnam.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *