Rosor

Dagens ros 27/2

God morgon! Solen skiner och dagens ros är austinrosen ’Leander’. Kan det vara bättre. Jo, det kan vara fred i Europa.

Om vi börjar med ’Leander” så är de kanske den i Sverige mest kända austinrosen. Det är en kraftfull ros som blommar från slutet av juni till början av augusti med medelstora, tätt fyllda, mörkt aprikos- till ljusrosa blommor. Zon 1-4.

Härommorgonen skrev jag att kriget började med hänsyftning till vår lilla krig i trädgården mot hjortarna som äter upp tulpanerna så fort de tittar upp. Kanske lite opassande, men då hade kriget som åtminstone jag trodde/hoppades aldrig skulle bli verklighet ännu inte brutit ut. Vi har nu ökat och höjt instängslingen av trädgården, men i går tog ammunitionen slut (jag måste köra och köpa mer TricoGarden). Tack för alla tips om hur man skrämmer bort hjortarna från rabatterna som jag fick på mitt instagramkonto @ohlssonperola.

Den 27 februari 1973 spelar Rolling Stones i Sydney, Australien. En av låtarna på spellistan är ”Dead Flowers”. Den skrevs av Mick Jagger och Keith Richards och ligger på albumet ”Sticky Fingers” (73). Den började spelas in redan hösten 1969 och handlar om en man vars exflickvän kommit upp sig och umgås med ett lite finare klientel. Det är en countrylåt och det märks att Keith Rickards influerats av sin vän Gram Parsons. Det finns en liveversion av låten på albumet ”Stripped” (95).

Den 27 februari 1969 börjar Grateful Dead spela in sin livedubbel ”Live Dead” på The Fillmore i San Fransisco.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *