Perenner

Funkior

Vi har en hel del funkior (hostor) i trädgården, framförallt i en del av vårt woodland och i rabatter på lite mer skuggiga platser. Det är en mycket tacksam perenn eftersom den varken kräver mycket sol eller vatten. Och varje sorts blad är som ett litet konstverk i sig.

Vi hade några funkior sedan tidigare, men vårt intresse tog fart på allvar när jag var med Per-Ola på ett reportage hemma hos Birgitta Gunnarsson och Lars-Göran Pålsson i Förslöv utanför Kristianstad för några år sedan (finns att läsa under menyn ”Trädgårdsreportage”). Sedan dess har deras samling av funkior ökat till över 200 sorter. Så många har definitivt inte vi, men det blir några nya varje år 🙂

Enda nackdelen med dem är att de gillas av sniglar och kan få lite angripna och fula blad som ni ser exempel på längre ner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *