Rhododendron

Vår nya rhododendronhörna

Låt er inte luras av stillbilden utan starta videon så får ni se min nya rhododendronhörna som vi ställt i ordning på en tidigare ganska vildvuxen del av tomten. Här planterade jag och Per-Ola en parkrhododendron cunninghams white och en catawbiense grandiflorum som vi köpte igår på Öspab växtvaruhus utanför Hässleholm. Längs staketet har vi satt några Thuja smaragd som ska ge lite vind- och insynsskydd så småningom. Dem hade vi tidigare på en annan del av tomten, men där ska vi plantera en thuja brabant-häck.

Per-Ola, som håller på att lära sig filma, fick också med mina nyplanterade penseer, några tulpaner och vår nyplanterade klätterros cimbing iceberg som vi satte i en av våra nya rosenbågar. Törnqvists handelsträdgård i Vinslöv hade rena fyndpriserna på rosor så det blev förutom ovannämnda ros även en flammentanz som ska klättra i den andra rosenbågen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *