Okategoriserade

Dagens blomma 22

God morgon! Dagens blomma den näst sista tisdagsmorgonen  i november är rhododendron ’Percy Wiseman’. Vi har ett exemplar av den sorten i vårt woodland ocn i slutet av maj blommar den överdådigt. Det trevliga med rhododendron är att de är städsgröna och ger lite grön fägring åt trädgården även vintertid.

Retar ni er också på modeord? Jag gör det verkligen. Just nu är det populärt med utrycket ”den perfekta stormen” och det brukas och missbrukas i alla möliga sammanhang. Allt ska vara den perfekta stormen – den ekonomiska krisen, faktorerna bakom  energikrisen och ta mig fan även personliga problem för pseudokändisar som talar ut om sitt liv i kvällspressen. Det får mig att undra. Är det en perfekt storm om det ringer på dörrklockan samtidigt som vitvinssåsen till fiskrätten kokar över på plattan och en av katterna vält ner en blomkruka.

Kommer ni på typ fler modeord som liksom missbrukas så hör av er till mig så ska jag spy galla över dem, alltså va.

Den 22 november 1969 lämnar Sandy Denny Fairport Convention. Gitarristen Richard Thompson tar över det mesta av sången. Fem år senare återvänder Denny till gruppen.

I England dominerar Archies singellistan den här månaden med ”Sugar Sugar” och i USA ligger Fifth Dimension i topp med ”Weddinmg Bell Blues”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *