Okategoriserade

Dagens blomma 28

God morgon! Dagens blomma är nävan ’Spessart’. Den här torktåliga perennen har vi haft i trädgården några år. Den går att plantera i både sol och skugga och blommar i juni-juli. Bra marktäckare som blir runt 25 centimeter hög. Studerar man blomman närmare behövs det inte särskilt mycket fantasi för att förstå att den heter Cranes bill på engelska och Storchschnabel på tyska.

Jag har en hälsning från Österlen till alla 08-or (säger man så fortfarande?). Jag åkte där i går på väg till och från ett jobb och jag måste meddela att trakten låg tyst och öde i novemberdiset. Vi färdades genom samhällen som Smedstorp och Borrby och knappt en katt syntes på gatorna. De små pittoreska butikernas skyltfönster gapade tomma och mörka. Men det finns en tjusighet i allt det ödsliga.

Den 28 november 1974 hoppar John Lennon in tillsammans med Elton John på en konsert på Madison Square Garden i New York. Orsaken var att John Lennon lovat att ställa upp om hans senaste singel ”Whatever Gets You Thru The Night” skulle bli etta på USA-listan, vilket den blev i mitten av november det året. De framför bland annat listettan, ”Lucy In The Sky With Diamonds” och ”I Saw Her Standing There”. Ingen kunde ana det då, men det skulle bli John Lennons allra sista livekonsert.

Den här novemberveckan för 48 år sedan ligger David Essex etta på Englandslistan med ”Gonna Make You A Star”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *