Rosor

Dagens ros 147

God morgon! I går var jag i Göteborg – och hittade ut igen. Trafiksituationen i staden på Sveriges framsida är verkligen mardrömslik. Jag har haft mer eller mindre ångest av blotta tanken på att köra in i staden sedan jag som journaliststudent hamnade snett  med en liten folka och körde på spårvagnsspåren. Det har blivit lite bättre sedan man fick GPS, men den lila linjen på skärmen som man ska följa ser ibland ut som ett garnnysta och man har en tiondels sekund på sig att  rekommendera på ett kommando. Till och med en infödd fotograf som jag arbetar med i Göteborg klagar. ”Förr visste vad alla gatorna hette. Men nu har de tagit bort en del av  de gatorna, vilket ställer till det för mig också”, säger han. Det som verkligen ställer till det är de ständiga gatuarbetena och omdirigeringarna av trafiken. Nåja, det gick ganska bra i går. Jag slapp kryssa förbi Järntorget, Kungsportsavenyn och Nordstan den här gången innan jag kom rätt.

Bättre att lugna nerverna med dagens ros ’Sophies Perpetual’. Det är en gamma rossort med djupt rosa vackra blommor. Den är remonterande och sprider en stark väldoft. Den blir 1,5 meter hög och nästan lika bred. Ej så vanlig i Sverige. Bör gå i zon 1-2.

Den 26 mars 1965 får Mick Jagger en strömstöt av mikrofonen under soundchecken inför kvällens konsert  på Fyns Forum i danska Odense. Han får brännskador i händerna, men kan fullfölja konserten.

Exakt ett år senare går publiken bärsärkagång när Rolling Stones inleder det året europaturne’ i det gamla operahuset i Haag.

Den 26 mars 1983 går Duran Duran direkt in på förstaplatsen på engelska singellistan med ”Is There Something I Should Know”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *