KöksträdgårdPlantorTomaterVäxthus

Full fart i köksträdgården

Här sätter jag sommarpotatisen ”Inova” i en av våra pallkragar. Förhoppningsvis kommer vi kunna skörda de första knölarna om ca 16 veckor. Fler uppdateringar och bilder på vad vi odlar hittar ni under rubriken ”Odlingsdax”.

Per-Ola har tagit en närbild på en av våra narcisser. Det här är en ”Tete Boucle”

Och här är narcissen ”Bridal Crown”

Den här aklejan köpte vi på Hovdala slott på första maj. Det är lite av en chansning eftersom sorterna korsat sig med varandra och de ansvariga på Hovdala köksträdgård kunde inte med säkerhet säga om blommorna blir blå, lila eller rosa. Vi har satt den i nya rabatten tillsammans med gula rosor och blå klematis. Förhoppningsvis får den blommor med matchande färg.

Det blev också tre små solrosplantor vid Hovdalabesöket och de har fått ett nytt hem vid staketet på östra gaveln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *