BlommorKöksträdgård

Mera luktärter.

Nu börjar det äntligen bli lite höjd på luktärterna som jag odlar i de två närmaste odlingslådorna. Eftersom jag inte hade möjlighet att förså i våras har de tagit lite längre tid på sig, men nu sträcker de sig två meter upp över marken. I odlingslådan bakom dem kan ni se krasse och vid växthuset står en kamelia. I år odlar jag tomater och små gurkor (djungelgurkor) i växthuset tillsammans med lite krydväxter som dill och persilja.

Glöm inte att plocka små ljuvligt doftande buketter av luktärter varje morgon. Det mår de bara bra av och gör att de kan blomma långt ut i september. Om man inte plockar blommorna bildar de fröbaljor och slutar blomma.

Härlig färg. Den här sorten heter Sweet Pea Erewhon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *