Rosor

Dagens ros 9.

God morgon strålande onsdag!

När vi vaknade och tittade ut i dag möttes vi av synen av ett riktigt vinterlandskap. Gräsmatta, träd och buskar är insvepta  i rimfrost och taken lyser vita. Vi hann som väl är flytta in våra olivträd och aprikosträdet i garaget i går och skydda en del andra växter mot den kommande vinterkylan.

Men det är tydligen bara denna veckan det ska vara kallt för den här gången. Redan nästa vecka ska det bli mildare enligt väderprognoserna. Sen blir det väl som brukligt milt fram till januari. Man hade ju kunnat hoppas på åtminstone lite rimfrost till jul – större än så är inte förväntningarna här nere i södra Sverige.

Dagens ros är en Molineux. Den utnämndes till årets ros i England 1994 och samtidigt fick den pris som den bäst doftande rosen. Det här exemplaret fotograferade jag (Per-Ola) i somras på Fredriksdal i Helsingborg. Var den här rossorten trivs, hur hög den blir och annat som är bra att veta hittar ni under vinjetten ”Rosor”.

Den här dagen 1994 tackar forna Beatlesmedlemmen George Harrisson nej till utmärkelsen The Freedom of the City of Liverpool som delas ut av hans gamla hemstad. Tjugo år tidigare, alltså den 30 oktober 1964, genomför världens bästa och största rockband alla kategorier – Rolling Stones – två spelningar på Odeon Theatre i St. Albans i Herfordshire.

Dgens namn är Elsa och Isabella.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *