Köksträdgård

Potatisdax

Jag hittade en liten outnyttjad hörna i köksträdgården bakom växthuset där jag tänkte sätta lite potatis. I den första raden blir det Minervsa, i mittenraden Solist ooch i den längst bort (t v i bilden) sätter jag Connect som utnämnts till årets fritidsodlarpotatis 2020. Det blir kanske inte nypotatis till midsommar, men det ska bli gott med egenodlad potatis till matjessillen senare i sommar.

Under tiden roade sig Per-Ola med att förodla dahlior genom att peta ner knölarna i spannar och stora krukor. Egentligen kan man plantera dem direkt på friland så fort det är garanterat frostfritt på nätterna, men genom att förodla i krukor i växthuset kan man få något tidigare blomning.

2 reaktioner på ”Potatisdax

    1. Tack, 🙂
      Det återstår väldigt mycket att göra. Men på bara 3,5 år så har det hänt lite.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *