Tulpaner

Tulpanplan(t)ering

Här planerar och planterar jag för nästa års tulpanblomning. Det är nu lökarna ska ner, men det är egentligen ingen brådska. Det går bra att gräva ner lökarna så länge det inte är tjäle i marken och man lär ändå få en riklig blomning i april-maj nästa år.

I våras hade vi en fin tulpanblomning med många vackra sorter som jag blev förtjust i. Det är osäkert hur många av dem som kommer till våren och för att vara på den säkra sidan har jag hittills planterat 417 lökar av 33 olika sorters tulpaner och sju sorters narcisser som vi inte hade tidigare. Nu har jag bara 34 tulpanlökar kvar och de tänker jag plantera i krukor.

Per-Ola har inte heller varit helt overksam. Förutom att han har tagit bilderna (bland annat den på mig och kattungen Bacio vid nya perennrabatten här ovan) har han grävt och förberett. Han har även planterat ett 20-tal lökar av en ny sorts snödroppar som vi tänkte testa.

Här hade vi fram till för ett par dagar sedan en fin rabatt med blommande dahlior. Men de grävde Per-Ola upp i helgen för att vinterförvara knölarna i garaget. Nu har jag planterat fultl med tulpaner här och tanken är att de ska blomma klart under april och maj nästa år innan det är dags att plantera ut dahliorna på nytt. Som en röd liten färgklick lyser en avklippta dahlia ’Bonbon’ i allt det bruna, gråa och murriga.

Även här runt den lilla trädgårdsdammen har jag utökat rabatten och grävt ner ett stort antal tulpanlökar.

För bara några veckor sedan blommade det luktärtor i den här spalje’n bredvid klematisen ’Summer Snow’. Nästa vår ska det blomma tuplaner här innan det är dags att placera ut de förodlade luktärterna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *