Okategoriserade

Dagens ros 24

God morgon! Egentligen ska man väl inte skriva om mord och elände så här på morgonkvisten, men jag måste säga att jag är imponerad av SVT:s dramaserie ”Jakten på en mördare”. Vi såg tredje avsnittet på SVT Play i går eftersom jag inte kan vänta till på söndagarna. 

TV-dramatiseringen är mycket bättre än jag hade förväntat mig. Jag var lite tveksam i början, inte minst med tanke på att man river upp gamla sår på nytt hos de anhöriga. Jag var med och skrev hundratals artiklar under utredningen av de båda morden och jag måste säga att teamet bakom serien ändå behandlar två av de mest avskyvärda brotten i Sverige de senaste 40 åren på ett, som jag uppfattar det,  respektfullt sätt. Men någonstans i mitt bakhuvud gnager ändå frågan varför? Varför gör man en tv-underhållning av mord som ändå ligger ganska nära i tiden?

Dagens ros som lyser så gult och grannt 🙂 heter ’Dukat’. Det är en klätterros som blommar med gula blommor som sprider en angenäm söt doft. Den vill ha skyddade soliga lägen och då växer den kraftfullt och kan bli tre meter hög. Den blommar kontinuerligt från juli till september. Zon 1-3.

För 51 och ett halvt år sedan, det vill säga den 24 maj 1969, blir en kvinna så exalterad när Tom Jones uppträder i Copacabana att hon kastar upp sina trosor på scenen. Hon startar därmed en trend och kommer att få tusentals kvinnliga (och kanske även manliga) konsertbesökare att följa hennes exempel.

Nio år senare säljer Van Halens debutplatta ”Van Halen” guld i USA.

Världens, ja ni vet vad vid det här laget, Rolling Stones spelar den 24 maj 1964 på Teatern i Coventry.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *