Okategoriserade

Dagens ros 53

God morgon! Kanske lite märkligt att ha en ros som heter ’ Mors dag’ som dagens ros den här dagen. Det är ju dan före dopparedan, eller lilljulafton som man säger här i Skåne, och det känns så långt man kan komma från liljekonvaljer i skogsdungen och en bukett till mor.

Snart inleder jag en liten extrabevakning av vårtecken här på ”Senaste nytt”. Ett av de första kanske redan kommit. Malou berättade vid frukostbordet att hon fått reklam via mailen från ett stort lökföretag. Med något drömmande i ögonen sa hon att de hade fantastiska dahliaknölar 🙂

Nåväl! Dagens ros ’Mors dag’ är en tätt växande miniatyrros som blommar från juli till mitten av oktober. Den blir bara 50-70 centimeter hög och passar därför som en marktäckare. Eller varför inte i en kruka till mor på Mors dag. Zon 1-4.

För 37 och ett halvt år sedan, den 23 juni 1973, går 10CC in på förstaplatsen på singellistan i USA med ”Rubber Bullets”. På dagen två år senare bryter Alice Cooper sex revben när han trillar av scenen i Vancouver.

Världens förnämligaste rockorkester Rolling Stones kan den 23 juni 1963 avnjutas på Studio 51, Ken Colyer Club i London.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *