Okategoriserade

Dagens ros 57

God morgon, eller jag kanske snarare ska önska er en god förmiddag. På grund av ett tekniskt missöde kommer Dagens ros lite senare än vanligt (jag trasslade in mig i lakanen 🙂 ) . Någon gång på året kan man väl får vara lite slö och ligga kvar och dra sig. I morgon är det ju vardag igen. Det ska faktiskt bli rätt skönt. Visst är det härligt med några dagar ledigt, men jag längtar i alla fall tillbaka till de normala rutinerna. Luther hade förmodligen älskat mig.

På tal om vårtecken hörde jag nötväckans vårläte utanför fönstret i morse. Men jag räknar inte det som ett äkta vårtecken. Det är lite för tidigt och det är inte ovanligt att fåglarna får  vårryck om det är milt i december.

Dagens ros är austinrosen Benjamin Britten. Den har röda skålformade blommor som eferhand går över i en rosettform. Den är remonterande och doften är stark och härlig. Höjden är cirka en meter och den blir ungefär lika bred. Zon 1-3.

För 50 och ett halvt år sedan, det vill säga den 27 jni1969, blir den franska hitlåten ”Je T’aime Moi Non Plus” av Jane Birkin och Serge Gainsbourg bannlyst av brittiska radiostationer för suggestiva stönande läten :-). Elva år senare är det dags för betydligt andra tongångar när Motörhead” släpper liveplattan ”No Sleep till Hammersmith” med gruppens mest kända låt ”Ace Of Spades”. Den 27 juni 2002 nås vi av den sorgliga nyheten att The Whos basist John Entwistle avlidit på ett hotellrum i Las Vegas av en hjärtattack. Han blev 57 år.

Den 27 juni 1966 spelar Rolling Stones på Dillon Stadium i Hartford under sin USA-turne’. Samma datum året därpå döms Mick Jagger och Keith Richards till tio månaders fängelse för narkotikainnehav efter den berömda razzian på Keiths lantställe Redlands. Domarna överklagas framgångsrikt och de slipper fängelsestraff.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *