Okategoriserade

Dagens ros 56

God morgon! I dag lyser det faktiskt vitt på taken, kontaterar jag lätt yrvaken. Det lättar upp och ger lite glädje och ljus, runt vårt hus. Julen har varit lång och svår. Med dästa magar långa dagar, Nu ser man fram mot nyår.

Dagens ros heter La Belle Distingue. Det är en äppelros som är mycket uppskattad för sina små, tätt fyllda, karmosinröda blommor. Den doftar svagt, men ändå märkbart av äpplen. Den blommar rikligt på försommaren och får vackra nypon på hösten. Den blir två meter hög och lika bred. Zon 1-4.

För 55 och ett halvt år sedan, den 26 juni 1965, går Byrds upp i topp på amerikanska singellistan med ”Hey Mr Tambourine Man” som skrivits av Bob Dylan. Fem år senare spelar Ten Years After med gitarrivirtuosen Alvin Lee på Aragon Ballroom i Chicago. Förband är BB King och Mott The Hoople, 

Världens fräckaste, festligaste och finurligaste band alla kategorier, det vill säga Rolling Stones, spelar den 26 juni 1964 på Alexandra Palace i London. Samma dag släpps deras fjärde singel i Storbritannien ”It’s All Over Now/Good Times, Bad Times”. På dagen ett år senare är de i Danmark för en spelning på Konserthallen i Köpenhamn. Ytterligare ett år senare, den 26 juni 1966 ger de på eftermiddagen en konsert på Coliseum i Washington och senare samma kväll spelar de inför en entusiastisk publik i Baltimore.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *