Okategoriserade

Dagens ros 55

God morgon! Har ni överlevt den årliga julfrossan? Har ni sluppit vakna i natt av halsbränna, sura uppstötningar och svettanfall på grund av svullen mage? Jag avslutade kvällen med ett glas samarin och det var nog klokt. Jag har sovit ostört hela natten och vaknade förhållandevis pigg och hungrig. Nu är det bara att gå på det igen. Fram med skinkan, köttbullarna, prinskorven, sillen, sillsalladen och Janssons frestelsen som blev över från i går. Det är som Malou säger – det är i dag och i morgon också som det smakar med julmat. Sedan får det dröja ett år.

Dagens ros ’Die Eulenspiegel’ är som namet antyder en robust tysk ros som tål både kyla och sommarhetta, men som trivs bäst i de soliga lägena i trädgården. Den blommar kontinuerligt under hela sommaren och långt ut på hösten. Rosen på bilden blommade i Trädgårdsföreningen i Göteborg när jag och Malou var där i somras.

För 54 och ett halvt år sedan, den 25 juni 1966, hålls en speciell sommarkonsert i Hollywood Bowl med bland andra Beach Boys, Byrds och Lovin’ Spoonful. Samma datum året därpå sänder BBC världens första program över satellit – Our World. Medverkar gör Beatles som framför ”All You Need Is Love”, en låt som John Lennon specialskrivit för programmet.

Den 25 juni 1965 fortsätter Rolling Stones framgångsrika färd i Nordöst med en konsert i Yyteri i Björneborg, Finland. Året därpå spelar de på samma datum i en konsertsal i Cleveland på eftermiddagen och i Civic Arena i Pittsburgh på kvällen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *