Okategoriserade

Dagens ros 54

God morgon och God jul! I dag är det den dag på året då man troligen kommer att äta mest. Det är en enda lång matorgie från frukosten (eller åtminstone lunchen) fram till skinkmackan innan sänggåendet.

Vi har nog köpt hem och förberett det mesta även om det den här julen bara blir jag och Malou som firar på grund av coronaeländet. I går rullade Malou köttbullar, häromdaen gjorde jag en Janssons frestelse och den steka sillen i ättika är klar sedan en vecka. Olika pate’er, prinskorv, julkorv, sillsallad. rödbetssallad, ostar,  sylta, sillinläggningar och mycket mer är införskaffat och skinkan är griljerad. Det enda vi avstått från det här året är revbensspjäll och leverkorv. Jag älskar fisk, men lutfisk är inget jag gärna äter på julafton.

Sedan ska man duka vackert också. Och då hade kanske dagens ros ’Kronoborg’ passat bland de andra dekorationerna på julbordet. ’Kronborg’ är en röd floribundaros som ser ut som gammaldags rosor. Den togs fram 1996 och blir strax under metern hög och lika bred. Den är remonterande, men de röda blommorna doftar inte särskilt mycket. Zon 1-3.

För 24 och ett halvt år sedan, det vill säga den 24 juni 1996, släpper Spice Girls sin debutsingel ”Wannabe” i Storbritannien. Backar vi bandet till samma datum 1972 upptäcker vi att The Eagles debutsingel ”Take It Easy” går in på singellistan i USA. Ytterligare sju år bakåt i tiden släpper John Lennon sin andra bok ”A Spaniard in the Works”.

Världens främsta rockband alla kategorier, nämligen Rolling Stones, lyckliggör alla norrmän den 22 juni 1965 genom en konsert på Messehallen i Oslo. Samma datum året därpå spelar de i Manning Bowl i Lynn, Massachusetts.

 

God Jul önskar jag och Malou alla våra vänner därute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *