Rosor

Dagens ros 101

God morgon! Är det fler än jag som har svårt att komma upp på morgnarna? Det är ovanligt segt just nu och helst vill man bara ligga kvar under täcket. Kan det vara för det står och väger mellan vinter och vår? Samtidigt som man märker att det blir ljusare både på morgnar och kvällar är det ovanligt kallt för att vara här i Skåne. Man längtar inte direkt efter att ge sig ut på några uppiggande promenader längs Finjasjön.

Dagens ros kan lätta upp lite i alla fall. Det är en *Schackenborg’ och det är en klasblommande rabattros med varmt rosa blommor som avger en lätt doft. Den blommar kontinuerligt från juni till oktober och blir kring metern hög. Den passar även bra i kruka. Zon 1-3.

För 58 och ett halvt år sedan, den nionde augusti 1962, byter Robert Zimmerman officiellt namn till Bob Dylan. Samma datum ett år senare har ett nytt engelskt tv-program ”Ready, Steay, Go” premiär med Rolling Stones, Bob Dylan och The Who. Exakt 23 år senare spelar Queen på Knebworth Festival i Hertfordshire tillsammans med Status Quo och Big Country. Det visar sig bli Queens sista konsert med Freddie Mercury.

The one and only… Rolling Stones spelar demn nionde augusti 1963 även på California Ballroom i Dunstable, England. Två år senare spelar de den här dagen på New Elizabethan Ballroom i Bellevue, Manchester, ochyutterligare ett år senare får de ta emot en guldskiva för plattan ”Aftermath” i USA.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *