Rosor

Dagens ros 102

God morgon! När man som jag sitter här i gryningen varje dag för att välja ut dagens ros kan längtan efter sommaren bli riktigt svår. Man vill uppleva blomsterprakten och känna dofterna i verkligheten. I år kommer det att bli flera besök på rosariet i Helsingborg, Trädgårdsföreningen i Göteborg, Rosengången på Sofiero slott, Engelska Trädgården på Österlen med sina fantastiska austinrosor och även Hälsoträdgården i Kristianstad. I år tänkte Malou och jag även besöka Rosenlunden i Jönköping.

Dagens ros ’Kim Wall’ är döpt efter en kollega till mig som mördades av en dansk dåre på hans ubåt i Öresund. Det är en starkt väldoftande ceriseröd ros som blir runt meten hög. Den här rosen blommade förra sommaren på Fredriksdal i Helsingborg.

För 46 och ett halvt år sedan, den tionde augusti 1974, toppar Roberta Flack singellistan i USA med ”Feel Like Makin’ Love”. Samma datum 24 år senare meddelas att Chers skiva ”Heart Of Stone” har sålt i tre miljoner exemplar och exakt ett år senare lämnar Paul ”Bonehead” Arthurs Oasis.

För 57 och ett halvt år sedan. den tionde augusti 1963, spelar Rolling Stones först på Plaza Theatre i Handsworth och senare på kvällen på Plaza Theatre i Oldhill.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *