Rosor

Dagens ros 118

God morgon! Äntligen fredag! I dag ska jag åka in till stan och köpa mig en elektrisk motorsåg. Jag började röja i brädhögen och grenarna som vi har liggande på baksidan och insåg att det visserligen var ypperlig träning (mina armmuskler ömmar i dag), men att det skulle ta alldeles för lång tid att såga upp allt med handkraft. Visserligen har jag en riktig motorsåg, men det känns lite omotiverat att dra igång den bara för lite grenar och brädor. Och så tror jag inte grannarna blir så glada om jag står hela helgen och jobbar med den…

Dagens ros är en ’Single Blush’. Det är en mycket ovanlig pimpinellhybrid av okänt ursprung  som bara blommar en gång per sommar. Den får vackra enkla blommor som sprider en medelstark doft. Den blir 1,4 meter hög och lika bred. Zon 1-5.

För 52 och ett halvt år sedan, den 26 augusti 1968, släpper Apple Records de första fyra singlarna. Där återfinns bland annat ”Hey Jude# med Beatles och ”Those Where The Days” med Mary Hopkin. Exakt på dagen tre år senare får Bee Gees en guldskiva i USA för ”How Can You Mend A Broken Heart” och ytterligare sex år senare släpper Ian Duury & The Blockheads ”Sex & Drygs & Rock & Roll”.

Ännu början av sin strålande karriär spelade världens främsta rockband alla kategorier, det vill säga Rolling Stones. den 26 augusti 1963 på Studio 51, Ken Colyer Club, i London. Ett år senare gör de samma kväll två framträdanden på Odeon Theatre i Exeter.

Och så till avdelningen vårtecken. I går blommade första snödroppen i vår trädgård.

Första snödroppen i trädgården 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *