Rosor

Dagens ros 119

God morgon 🙂 Vilken härlig lördagsmorgon! Ute skiner solen och jag kan presentera en bild på årets första stare i vår trädgård. Det är ett rejält vårtecken för mig. Visserligen kan staren milda vintrar övervintra här i Skåne och jag och Malou såg för några år sedan en flock starar i Kristianstadstrakten i januari, men det är första gången jag ser en stare i Sjörröd redan i slutet av februari. Den kom till våra fågelmatare första gången i går, men då hann jag inte fånga den på bild. Lagom till frukost i dag kom den tillbaka och nedan kan ni se bildbeviset. Inte världens bästa kvalitet precis. Bättre bilder på starar kommer förhoppningsvis senare.

Dagens ros är ’Las Casas’ som närmar sig slutet av blomningen. Det är en ros i bourbongruppen med tätt fyllda blommor som sprider en frisk och stark doft. Den här rosen fotograferade jag på Trädgårdsföreningen i Göteborg sommaren 2020.

För 32 och ett halvt år sedan, den 27 augusti 1988, får Tracy Chapman en förstaplacering på USA-listan med sin debutplatta. På dagen två år senare omkommer gitarristen Stevie Ray Vaughn, 35, i en helikopterkrasch när han är på väg från en konsert i East Troy i Wisconsin. Det är meningen att Eric Clapton skulle ha flugit med helikoptern, men han avstår sin plats till sin vän Stevie.

Rockvärldens giganter alla kategorier, det vill säga Rolling Stones, spelar den 27 augusti 1963 på Ricky Ticky Club på Thames Hotel i Windsor. Brian Jones är dock sjuk och är inte med på den här konserten. Exakt ett år senare spelar en komplett kvintett på ABC Theatre i Plymouth.

Stare vid ringen med talgbollar. Det är viktigt att mata de första vårtecknen när de behagar komma så här tidigt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *