Rosor

Dagens ros 151

God morgon! I dag presenterar jag dagens ros för sista gången den här säsongen. Sedan den första november har jag varje morgon presenterat en ny ros, gjort nerslag i musikhistorien och letat upp någon rolig notis från pop- och rockvärlden de senaste 60 åren. För rosor och rock hör ihop, eller hur?

Men i morgon är det första april och det är hög tid att ägna morgnarna åt att njuta av de blommor som växer i trädgården just nu. Det innebär också att Malou tar över mer här på hemsidan, men jag kommer att fortsätta dyka upp med rosor, fåglar, rok’n’roll och lite annat kul. Jag är tillbaka med dagliga inlägg nästa vintersäsong, men om det blir med fler rosor eller något annat är inte riktigt bestämt ännu.

Den sista ”Dagens ros” för den här säsongen är en ’Strömsro’. Det är en gammaldags buskros som ingår i grönt kulturarv. Den blommar tidigt en gång varje sommar och de rosa blommorna är tätt fyllda med över hundra kronblad. Den blir nästan två meter hög. Medelstark doft. Zon 1-5.

För 53 och ett halvt år sedan, den första oktober 1967, gör Traffic sin första livespelning någonsin på Saville Theatre i London. På dagen 12 år senare framträder Elton John första kvällen i ett åtta kvällar långt engagemang på Madison Square Garden i New York. Året därpå har Paul Simons film ”One Trick Pony”, med musik av bland andra Lovin’ Spoonful och Lou Reed, premiär.

De obestridda mästarna bland rockvärldens pionjärer och legendarer, det vill säga Rolling Stones, spelar den första oktober 1963 på Odeon Theatre i London. Exakt ett år senare är det publiken på Colston Hall i Bristol som får se och höra dem. Den första oktober 1965 framträder de på ABC Theatre i Chester och året därpå ger de en konsert i City Hall i Newcastle-Upon-Tyne.

Avslutar med att önska er alla en riktigt skön och blommande vår och sommar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *