Blommor

Vårblommor i trädgården

God morgon! Nu är det slut med Per-Olas projekt Dagens ros för den här säsongen. Han ligger fortfarande och sover, helt utpumpad efter att ha presenterat en ny ros varje morgon i fem månader 🙂 

Framöver kommer ni att se fler bilder från vår trädgård här under senaste nytt. Det märks verkligen i våra rabatter att våren är här. Vitsipporna har redan börjat komma tillsammans med scilla i backen vid den gamla jordkällaren, krokusarna blommar för fullt och jag har planterat ut lökarna efter vinterns hyacinter. Ha en bra skärtorsdag och påskhelg. 

Här planterar jag ut lökarna från julens hyacinther. Hoppas de blommar i trädgården nästa vår.

Våriris (iris reticulata).

Scillan har börjat blomma i backslänten vid den gamla jordkällaren tillsammans med vitsippor.

En av årets första tusenskönor i gräsmattan.

Våra underbara pioner har börjat titta upp. Mindre än tre månader kvar till blomning 🙂

3 reaktioner på ”Vårblommor i trädgården

  1. Tusenskönor och scilla täcker min trädgård. Naturen är fylld med blåsippor här på Öland. Tyvärr har jag inte sett någon vitsippa ännu och det är sent.
    Har med glädje följt ”dagens ros” för att inte tala om alla fågelarter!

    1. Glömde att skriva att pionerna också tittar upp. Tyvärr trivs de inte där de står i pallkragar i väster. Placerade dem där när jag tog med dem i flytten från Blekinge för tre år sedan. Det är troligen för skuggigt intill huset. Måste hitta en bättre plats för dem.

    2. Hej Margareta,
      Så kul att läsa att du tycker om att följa min sambos ”Dagens ros” och hans fågelbilder. Han har fått ett stort intresse för trädgård sedan vi flyttade från Malmö för fyra år sedan och byggde vårt hus uppe i Sjörröd. Framförallt är det han som tycker mest om rosor 🙂 Fåglar har alltid varit hans passion och där har han även fått mig väldigt intresserad med fågelskådning. Jag tycker att rosor är vackra men svåra att sköta med alla sina sjukdomar. Föredrar nog pioner och lökväxter som är mycket lättare. Min passion är tulpaner, narcisser och luktärter, men givetvis älskar jag nästan allt som är vackert i naturen. Du får ha en fortsatt trevlig vecka. Nu är det jobbet som kallar igen efter en skön påskledighet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *