Okategoriserade

Nya rabarberplantor

Vi har haft lite otur med våra rabarber. En planta har bara dött och en annan ser lite klen ut. Det är försmädligt att behöva köpa rabarber i affären när man blir sugen på kräm eller paj så Per-Ola och jag bestämde oss för att anlägga en ny rabatt i ett område bakom växthuset där det tidigare växte mest ogräs.

Vi hade några rejäla stolpar som tidigare använts till bryggan nere vid sjön och dem använde vi som rabattavgränsare. Sedan lade vi ut kartong för att kväva ogräset och fyllde sedan på med grov kompost som innehöll såväl ris som grenar. Kartongen kommer sakta att multna ner och bidra till näringen samtidigt som den förhoppningsvis kväver ogräsrötterna. Sedan fortsatte vi med ett lager finare kompostjord och avslutade med ett par säckar kogödsel.

Vi har planterat två sorters rabarber. Tyvärr ryckte damen i handelsträdgården lapparna så vi vet inte vad de heter (ska bli spännande att se om vi smakar någon skillnad). Det blev också en fjärilsbuske ’White Profusion’ som syns i förgrunden och en ’Nanho Blue’ som vi planterat på annan plats i köksträdgården – allt för fjärilarna 🙂

Härlig rabarber. Det vattnas redan i munnen med tanke på all god kräm och alla goda pajer vi kommer att få.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *