Rosor

Beskärning av rosor

När björken har musöron ska man beskära rosorna heter det. Man kan i och för sig börja tidigare om man har härdigare sorter, men man bör göra det senast i april/slutet av maj fick jag lära mig när jag besökte Kristianstads Trädgårdsförenings informationsträff om rosbeskärning i Tivoliparkens rosarium. Här var Per-Ola och jag i somras och tittade på det fantastiska utbudet av olika rosor som de har planterat.

Därför var det kul att komma hit en gråkall lördagförmiddag i mars och se hur det såg ut vid den här årstiden. Inte lika vackert om man säger så. Men, men , om bara tre månader blommar flertalet rosor i all sin prakt.

Att lära sig beskära rosor rätt är inget man gör i en handvändning, men det är viktigt att kunna för att rosorna ska trivas, föryngras och fortsätta blomma i många år till. Jag hoppas att vi under året kan dela med oss av en del av kunskaperna vi fick med oss i dag här på vår hemsida. Nu ska vi ut och beskära rosor. Ha en härlig lördag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *