Okategoriserade

Jordförbättring

Äntligen börjar det bli dags. Nästa vecka är det påsk. Det ska bli flera plusgrader och inte så kallt på nätterna och nu ska väl vårblommorna klara sig. Jag och Per-Ola tog en tur till Eko-hallen utanför Kristianstad i dag eftersom den butiken annonserade om billiga växter, jord och gödsel. Det blev ett lass med pense´er, minipåskliljor, tazetter och flera säckar med ko- och hönsgödsel.

All jord vi har i pallkragarna ska förbättras ordentligt innan vi sår och planterar nytt. Jorden ska först bli varm. Ett bra knep för att veta när det är dags för sådd  är att jorden är lös och ledig och inte längre klibbar fast vid spaden när man gräver.

På vägen till Eko-hallen gjorde vi en avstickare till Pulken söder om Åhus som är en av sydsveriges bästa lokaler för rastande tranor. Där såg vi ett 30-tal av de ståtliga, högresta fåglarna (normalt skulle där ha varit fler vid den här tiden, men de är sena på grund av den kalla våren) och en vit stork. Den senare kan vara en rymling från ett storkhägn, men förhoppningsvis var det ett vilt exemplar som precis kommit hit från Afrika.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *