Okategoriserade

Så här fint har jag i min tvättstuga just nu :-)

Eftersom det fortfarande är så himla kallt och kommer in nederbörd så håller jag på inne i min tvättstuga med att så och plantera lite lökar. Idag har jag planterat  penséer, narcissus Double Gold Medal och även blötlagt ranunkellökar som jag ska plantera imorgon i den stora rostfria krukan.

Det här är inte några småkrabbor eller skaldjur som det nästan ser ut som utan ranunkel. De ska blötläggas ett dygn innan plantering och planteras med den taggiga sidan av knölen ner i krukan på ett djup på ca 7 cm. De vill även stå svalt, mellan 0-15 grader är det optimala. Ranunkel kan tyvärr inte överleva våra vintrar så man måste plocka in knölarna när frosten kommer. Man ska även gödselvattna hela säsongen. Jag älskar verkligen ranunkel och hoppas att jag nu kommer att lyckas med dem. Jag är ju trots allt en amatör när det gäller vissa sorter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *