Rhododendron

Fruktträd och inköp.

För över en månad sedan köpte jag några fruktträd för en spottstyver på Lidl. De har jag sedan låtit stå i tvättstugan och där har de uppenbarligen trivts eftersom de börjar slå ut. Hoppas nu att de klarar de kalla nättena i april så att de blommar som de ska. Egentligen skulle jag nog ha förvarat dem i det kallare och mörkare garaget där de fått vara kvar i vintervila. Men går det så går det.

Och efter tips från våra kära grannar om att Lidl sålde ut rhododendron, schersmin och andra växter billigt for vi dit i dag. Där fanns också ett hyfsat utbud med rosor, men rosfantasten Per-Ola avstod från att köpa eftersom han vill ha rosor där man är säker på sorten och ursprunget.

Det blev i alla fall ett par rhododendron som vi ska försöka plantera i helgen och ett par schersminplantor som ska få plats bredvid dem vi har sedan tidigare nere vid vägen. De båda rhoddisarna är lågväxande sort, men de kan nog vara väl så vackra. Senare i vår tänker vi köpa ett par som blir 2-4 meter höga. Jorden köpte vi dock inte på Lidl. Speciell rhododendronjord är bra att ha eftersom den typen av  växter ska ha surjord, d v s torvblandad jord med lågt ph-värde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *