Okategoriserade

Dagens blomma 83

God morgon alla söndagsglada medmänniskor. I dag bad jag Malou välja dagens blomma och hon föreslog riddarsporren ’Galahad’ som vi har ett par exemplar av i dubbelrabatten. Den blommar i juli-augusti med jättelika vita spiror. Trivs bäst i ett soligt läge. Den blir upp till en och halv meter hög.

Söndag och en massa sport på tv. Jag tycker att sportsändningar är ett opium för folket. Istället för att uträtta något konstruktivt, tänka stora tankar eller för all del motionera själv ska man passivt hänga framför teven. Och vad är det man tittar på? Underliga skogskufar, som aldrig kommer att skaffa sig studielån, som kör runt på ett par skidor i skogen, i stort sett samma varje helg. Eller samma fotobollslag eller hockeylag som spelar flera gånger i veckan och pucklar på varandra. ligger på planen och spelar allvarligt skadade eller vrålar ut sin glädje när de lyckats göra mål. Nej, jag föredrar en rask promenad i skogen eller en god bok.

Den 22 januari 1971 har dokumentärfilmen Mad Dogs & Englishmen preimiär i London. Filmarna har följt Joe Cockers turne’ 1970 med musikerna Leon Russell och Rita Coolidge och med det ständiga kompbandet Greese Band. I filmen framför Cocker bland andra låtarna ”Cry Me A River” och ”Delta Lady”

I Storbritannien ligger den här januariveckan för 52 år sedan Clive Dunn etta på singellistan med ”Granddad”. På USA-listan ligger Dawn etta med ”Knock Three Times”.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *