Okategoriserade

Dagens blomma 84

God morgon alla måndagspigga, eller vad säger man 🙂 ? Det kan väl muntra upp med en bild på en akleja. Det är en perenn som vi har flera olika exemplar av i våra rabatter. Den går bra att odla i stora delar av landet så länge jorden är genomsläpplig. Blomningstid i maj-juni.

Den som följer mig på Instagram vet att jag brukar laga en fiskrätt varje lördag som jag bjuder Malou på. Det är inte så svårt att laga till goda rätter om man har råvaror som till exempel hälleflunda, rödtunga, gös eller röding. Utmaningen kommer när man har fiskar som kummel, kolja eller något liknande att arbeta med. Men jag har lärt mig att det kan bli riktigt goda middagar av i stort sett alla fiskarter. Det hänger på tillbehören. I helgen tillagade jag för första gången lubb (tror jag det var i alla fall). Det är en fisk som är besläktad med långa (den i lutfisken ni vet) och som fångas på västkusten. Panerad i rågmjöl på en bädd av gul- och rödbetor, skirat smör och lite andra goda tillbehör blev det riktigt gott.

I dag går vi riktigt långt tillbaka i rockens historia. Den 23 januari 1960 är Eddie Cochran för andra gången med i ”Boy Meets Girl”.

Den här januariveckan för 63 år sedan ligger Emile Ford & The Checkmates etta på Englandslistan med ”What Do Yo Want To Make These Eyes At Me For” (på den tiden gick det tydligen bra med långa låttitlar). I USA ligger Johnny Preston etta på singelistan med ”Running Bear”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *