Okategoriserade

Dagens blomma 112

God morgon! Klematisen ’Miss Bateman’ har vi två exemplar av i trädgården. Det är en storblommig klematis som tillhör den tidigblommande sorten. Den kan remontera under hösten. Den kan bli upp till 2,5 meter hög. Zon 1-4.

Varför måste dessa sportreportrar gapa halsen av sig så att det skorrar i teven? Det är väl kul att det går bra för Sverige i skidskyttte (inte för att jag varken bryr mig eller tittar på det, för 40 år sedan betraktades det som en udda sport som dominerades av militärer från forna östblocket), men varför gapa som en tokig. Är förmågan att skrika den främsta kvalifikationen för en sportkommentator i tv i dag? Jag saknar Grive, Plex Bosse Hansson och allt vad de hette. Och jag minns en skribent på en tidning som jag jobbade på som ofta refererade till ”de obildbara på sporten” i sina krönikor.

Den 20 februari 1969 har filmen med Creams avskedskonsert i London i november året innan premiär i Baltimore. Filmen heter kort och gott ”Goodbye Cream”.

Den här februariveckan för 54 år sedan ligger Amen Corner etta på Englandslistan med ”(If Paradise Is) Half As Nice”. USA-listan toppas av Sly & The Family Stone” med ”Everyday People”.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *