Rosor

Dagens ros 23/lucka 23

God morgon så här på den sista skälvande dagen före julafton!

I dag är det dan före dan eller lilljulafton som man säger här i Skåne. De sista förberedelserna innan julen bör ju klaras av i dag. Själv tänker jag försöka få tag i sill så att jag kan göra min favorit sill i ättika. I en av affärerna jag besökte i går var den helt slut och man skulle inte få in mer före helgen. I värsta fall får jag köpa färdig sill i ättika, men det känns som fusk och lite tråkigt när jag har ett så gott recept från Mannerström.

Dagens ros (som döljer sig bakom lucka 23 om vi nu ska köra julkalenderkonceptet ända in i kaklet) är en Isabella Rosselini och det är en av Malous absoluta favoritroser. Hon blev förälskad i den här rosen när hon såg den på Fredriksdal i somras och nu gäller det bara att hitta en plats i trädgården där den skulle kunna växa. Mer info om rosen Isabella Rosselini hittar ni på ”Rosor” härintill.

På lilljulafton 1988 börjar Kurt Cobain (Nirvana) skriva texterna till låtarna på kommande albumet ”Bleach”. Mer tragiskt är att två Judas Priest-fans skjuter sig själva med ett hagelgevär efter att att ha lyssnat på en platta med favoritbandet. Den ene dör, den andre skadas svårt och det blir början på en rättsprocess mot Judas Priest som anklagas för att ha triggat pojkarnas självmordsförsök med sina texter.

Den 23 december 1965 kan man se Rolling Stones i det brittiska BBC-programmet ”Top of the Pops”.

Dagens namn är Adam.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *