Rosor

Dagens ros 64/Lucka 24

God jul alla nära och kära, vänner, följare och besökare här på sidan.

Då var det julaftons morgon och för många lugnet före stormen. I kväll är det lika många som är trötta efter en dag av ätande, julklappsöppnande och allt annat som hör den här dagen till. 

Jag vill däremot skänka en tanke åt alla därute som ofrilligt sitter ensamma den här dagen. Mna tankar går också till alla, sjuksköterskor, brandmän, poliser och andra, som måste arbeta den här dagen för att vi ska kunna känna oss trygga.

GOD JUL! (Ingen nämnd och ingen glömd).

Dagens ros är en Ingrid Bergman. Det är faktiskt andra gången den är med i sådana här sammanhang. Den var rosen bakom lucka 24 för två år sedan på den julkalender jag hade här på malousgardenrooms.se det året. Det är inte så konstigt eftersom den här rabattrosen är min och Malous absoluta favoritros i vår trädgård. 

Julafton 1974 ger Joni Mitchell, Linda Ronstadt, Carly Simon och James Taylor sig ut på gatorna i Los Angeles för att sjjnga julsånger. På den här dagen sju år tidigare bildas gruppen Creedence Clearwater Revival. Världens största och främsta rockband alla kategorier, det vill säga Rolling Stones, spelar på julafton 1963 i Town Hall i Leek som ligger i Staffordshire.

Dagens namn är Eva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *