Rosor

Dagens ros 65

God morgon så här på juldagen!

Har ni hunnit vakna till liv efter julfirandet i går. Mätta och belåtna antar jag. Julkalendern är nu avslutad för det här året, men projektet med dagens ros på vår trädgårdssida kommer att fortsätta så länge det är grått och trist ute. Kanske inte varje dag, men regelbundet fram till vårblommorna börjar spira.

Dagens ros är en Princess Anne. Det är en rosa austinros som sprider en behaglig doft. Den blir inte högre än knappt en meter och lämpar sig som kantväxt. Den är inte så härdig och går bara i odlingszon 1-3.

Den här dagen firar man jul i de angosaxiska länderna och på juldagen 1972 får Robert Smith, framtida frontman i The Cure, sin första gitarr i julkapp. De fantastiska, fabulös och fenomenala Rolling Stones är juldagen 1965 med i BBC:S julshow av Top of the Pops.

I dag är det en namsdagsfri dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *