Rosor

Dagens ros 71

Gott slut alla vänliga människor därute!

I dag är det inte bara slutet på ett år utan på ett helt decennium. Tiotalet har minst sagt varit ett roligt och händelserikt årtionde för min del. Jag har byggt upp min verksamhet som frilansjournalist, jag har träffat Malou och vi har byggt hus på den gamla sommarstugetomten i Sjörröd där vi håller  på att skapa vår drömträdgård. Vi har en mängd spännande ideer och projekt på gång så det är inget som säger att 20-talet inte kommer att bli lika händelserikt.

I dag lyser solen, den kraftiga vinden har mojnat något och det är en vacker dag. Förutsättningarna för ett riktigt fint nyårsfirande är goda. Jag och Malou vill här passa på att önska er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR och vi hoppas att ni följer oss och besöker vår trädgårdsida även under 2020.

I dag har jag valt vår gula klätterros Golden Gate som dagens ros. Vi såg den första gången på Fredriksdal i Helsingborg och blev förtjusta i den. Nu blommar ett exemplar av sorten med solgula stora blommor vid ingången till den mer skyddade delen av vår trädgård.

Nyårsafton 1975 uppträder en klart överviktig Elvis Presley i Silver Dome i Michigan. Två år tidigare gör AC/DC sin första spelning någonsin på Chequers Club i Sydney. Världens främsta och bästa rockband alla kategorier (ni behöver inte hålla med, man jag tycker det 🙂 ), nämligen Rolling Stones, firar nyårsafton 1963 med en spelning i Drill Hall, Lincoln.

Dagens namn är Sylvester.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *