Rosor

Dagens ros 94

God morgon alla trevliga människor som kikar in på den här sidan!

Dagens ros är en bourbonros som lystrar till namnet Comtesse de Roocquigny (det vill jag inte stava till för många gånger så här tidigt på morgonen). Det är en speciell ros eftersom sorten ansågs försvunnen innan man till slut hittade den och kunde börja odla den igen. Exemplaret på bilden fotograferade jag på Fredriksdal i Helsingborg i somras.

Rosor hör sommaren och möjligen hösten till. Nu borde det vara vinter, men vid vår promenad i går såg Malou och jag flera vårtecken fastän vi fortfarande är i januari. I vår trädgård håller narcisserna på att titta upp i rabatterna och vid Hovdala slott såg vi tusenskönor i dikeskanterna. Det känns som det är alldeles för tidigt och man undrar vad som händer om det kommer en riktig köldknäpp, vilket det brukar göra i februari.

Den här dagen 1973 släpps Bruce Springsteens debutsingel ”Blinded By The Light” i USA. Tre år senare repar ett ungt band som kallar sig Malice för första gången tillsammans. De byter senare namn till The Cure. Den 23 januari 1965 genomför Rolling Stones två spelningar på Agricultural Hall i Sydney, Australien.

Dagens namn är Frej och Freja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *