Rosor

Dagens ros 95

God morgon!

Nu märker man att ljuset äntligen börjar återvända. Tittar jag ut genom fönstret börjar jag redan kunna skönja trädtopparna mot den mörkblå gryningshimlen. Solen har verkligen en stor betydelse för oss. Ganska självklart påstående egentligen, men jag har sällan blivit så medveten om solens kraft som när Aftonbladet för många år sedan skickade ner mig och en fotograf till Balatonsjön i Ungern för att bevaka en total solförmörkelse.

Först tyckte jag det var lite att ta i – att skicka oss med business-class på flyget för att titta på när solen försvann bakom månen. Det är väl inte märkligare än när solen går i moln tänkte jag. Så fel jag hade. Det var en magisk upplevelse. Efterhand som månskivan täckte solen och det blev mörkare ocn mörkare fick naturen bråttom med att göra sig redo för natten som den tyckte kom överraskande tidigt. Fågelsången tystnade och sjöfåglarna flög upp för att söka sina nattkvarter. Helt mörkt som på natten blev det aldrig utan snarare en sorts skymning. När solen sedan sakta började komma fram bakom månen och allt vaknade till liv igen kändes det  verkligen härligt,

Dagens ros som förgyller oss här på vår hemsida är en Hypathia. Den blommar bara en gång per sommar, men när den gör det luktar den starkt och gott. Den blir runt 1,5 meter hög och trivs i odlingszon 1-5.

Den 24 januari har utmärkt sig i musikhistorien för att Barry Manilow 1975 fick sin första USA-etta med balladen ”Mandy”. Den här dagen 1963 spelade världens största och bästa rockband alla kategorier, det vill säga Rolling Stones, på Marquee Jazz Club i London. Kan tänka mig att låtar som ”Come On” och ”Little Red Rooster” stod på repertoaren.

Dagens namn är Erika.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *