Rosor

Dagens ros 97

God morgon kära vänner och besökare!

I natt jag drömde någonting jag aldrig drömt förut. Nej, varken att det var fred på jorden (vilket hade varit fint) eller strejk på Pripps (!!!). Jag drömde att det blommade för fullt i vår trädgård. Tuplanerna tittade upp samtidigt som rosorna blommade i all sin prakt och i rabatterna lyste det av väddar, pioner och fingerborgsblommor.

Förmodligen har jag riktigt svår vårabstinens. Men samtidigt oroade jag mig i drömmen för att det var lite väl tidigt med full blomning redan i slutet av januari. Jag undrar vad Freud hade sagt om han fått analysera min dröm. Mitt hjärtas kära Malou skakade bara småleende på huvudet när jag berättade om drömmen vid frukostbordet.

Dagens underbara härliga gula ros som lyser som solen i mars är i alla fall ingen dröm. Det är buskrosen Postillion som dock bara blommar en gång per säsong. Går bara upp till och med odlingszon 3.

Den 26 januari 1981 får Blondie en platinaskiva för albumet ”Autoamerican”. Rolling Stones spelar den här dagen 1963 på Ealing Jazz Club i London. Exakt två år senare genomför de två konserter på City Hall i Brisbane, Australien.

Dagens namn är Bodil och Boel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *