Rosor

Dagens ros 100

God morgon!

I går var jag och Malou på besök i vår gamla hemstad Malmö för att uträtta några ärenden. På hemvägen lyckades vi pricka in rusningstrafiken och det man slogs av var hur otroligt mycket bilar det var på vägarna. I de allra flesta satt det en ensam man eller kvinna som var på väg hem till make, maka och barn. Hela vägen upp till Eslöv var det rena bilkön.

I längden är det nog ohållbart att vi fraktar oss själva till och från arbetsplatserna på det här sättet. På sikt måste kollektivtrafiken byggas ut så att den verkligen blir ett alternativ till att köra egen bil. Den kollektiva lokal- och regionaltrafiken kanske ska vara gratis för resenärerna. Vad blir skillnaden mellan de skattekronor det skulle kosta jämfört med de kostnader bilismen för med sig för samhället, som ökat slitage på vägarna och föroreningar? Bara en tanke, inget förslag, men något ni kan fundera på.

Dagens ros är austinrosen Cottage Rose. Den har stora fina blommor som återkommer under hela sommaren, men som dock inte doftar särskilt starkt. Trivs bäst i ett soligt läge.

Den här dagen 1978 repar för första gången Steve Clarke med Def Leppard. Den 29 januari 1965 genomför världens största och bästa rockband alla kategorier, vid det här laget vet ni att det är Rolling Stones, två konserter på Palais Theatre i Melbourne, Australien.

Dagens namn är Diana.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *