Rosor

Dagens ros 101

God morgon!

Har ni tänkt på att mitt projekt med dagens ros här på Malous trädgårdssida har passerat 100-strecket. Omkring hundra morgnar sedan slutet av oktober har jag suttit här så gott som varje dag och försökt skriva något vettigt, lägga ut en bild på en vacker ros och plocka fram lite intressant musikhistoria. 

Hundra är ett speciellt tal. Här är det hundra dagar av rosor. Gabriel Garzia Marquez skrev om hundra dagar av ensamhet och England och Frankrike utkämpade hundraåriga kriget. Associationer till Sodoms 120 dagar av Pasolini får ni vänta ett par veckor på 🙂

Dagens ros är en Yvonne Rabier. Det är en rikligt blommande ros vars blommor doftar friskt av frukt och bär. Den blir bara runt 80 centimeter hög och går bra i odlingszon 1-4.

Den 30 januari 1969 gör Beatles sitt sista publika framträdande i och med att de ger en konsert på taket på Apple Records huvudkontor i London. Samma datum, fast fem år tidigare, kan man se värlens största och främsta rockband alla kategorier, det vill säga Rolling Stones, i BBC-programmet Top Of The Pops.

Dagens namn är Gunhild och Gunilla-

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *