Rosor

Dagens ros 102

God morgon!

Då var det fredag igen och vi har en lång och härlig helg framför oss. I dag tänkte jag och Malou eventuellt åka till Hvilans trädgårdsutbildning i Åkarp norr om Malmö. Där arrangerar man i eftermiddag en tulpanfest med föredrag och utställningar i gårdsbutiken. Ett arrangemang som sker i samarbete med Blomsterfrämjandet.

Det är väl dags att börja värma upp lite inför tulpansäsongen. Jag har redan börjat snegla på bilderna jag tog på våra tulpaner förra våren och längta. Det är bara att hoppas att de klarar den här milda vintern, det vill säga att de som börjat kika upp ur myllan inte får stryk om det kommer en plötslig kölkdknäpp, och att de förbaskade hjortarna vi har här i Sjörröd inte käkar upp dem.

Dagens ros heter The Mayflower och det är en austinros med en ljuvlig gammaldags rosdoft. Den är remonterande och anses motståndskraftig mot sjukdomar. Går dock bara i odlingszon 1-3 här i Sverige.

Den 31 januari 2005 ställs Michael Jackson inför rätta i Kalifornien misstänkt för tio fall av övergrepp mot barn. Den här dagen 1964 spelar Rolling Stones i en samlingslokal i Preston.

Dagens namn är Ivar och Joar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *