Rosor

Dagens ros 145

God morgon!

Dagens ros är vår egen For Your Eyes Only som vi har i rabatten vid den gamla jordkällaren. Malou fick syn på den hos en försäljare i samband med Rosdagen på Fredriksdal i Helsingborg  för några år sedan och fastnade direkt. Det är lite extra kul att ha en ros som heter likadant som James Bond-filmen med samma namn från 1981 med Roger Moore i huvudrollen.

For Your Eyes Only är en modern buskros som inte blir mer än runt 70 centimeter hög och en halvmeter bred. Den förädlades fram 2014 av Christoper Warner. Den är remonerande, men doftar inte särskilt mycket. Går bra i odlingszon 1.3.

Den femtonde mars 1967 debuterar Velvet Underground och dess sångerska Nico med den klassiska ”bananskivan”. Skivomslaget med den skalbara bananen designades av Andy Warhol. På dagen tretton år senare är det Clash film ”Rude Boy” som har premiär i London.

Den femtonde mars 1965 anländer världens främsta rockband alla kategorier, det vill säga Rolling Stones, till Guildford för en spelning på Odeon Theatre. Exakt två år tidigare spelar de på Ricky Ticky Club, Star and Garter Pub i Windsor,

Dagens namn är Kristoffer och Christel. 

En reaktion på ”Dagens ros 145

  1. Hey there! I simply want to offer you a huge thumbs up for the
    excellent information you’ve got right here on this post.
    I’ll be returning to your website for more soon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *