Rosor

Dagens ros 152

God morgon!

Keep calm and carry on! Det mantrat enade britterna under slaget om Storbritannien under andra världskriget (Görings och tyska Luftwaffes försök att besegra England genom bombning). När jag och Malou var i London för några år sedan köpte vi en kylskåpsmagnet med den texten. Den påminner mig vid frukost varje morgon om vad som gäller – ta det lugnt i kristider och försök leva så normalt som möjligt.

I dag är det ytterligare en solig dag här i Sjörröd och så snart det blivit lite varmare ska vi ut och fortätta arbeta i trädgården. I går fick vi räfsat och planterade några löjtnantshjärtan som vi köpte på trädgårdsmässan i Malmö. I dag ska vi plantera tre plantor av Gillenia som utnämnts till Årets Perenn.

Dagens ros är en Crimoisi Picote’. Det är en gallicaros från 1834 med karminröda blommor, Den blommar bara en gång per sommar, under juli, och den doftar inte särskilt mycket. Blir runt metern hög och är härdig upp i zon 5.

Den 22 mars 1964 släpper Bee Gees sin debutsingel ”The Battle of the Blue and the Gray” i Australien. På dagen elva år senare toppar Bay City Rollers singellistan i Storbritannien med ”Bye Bye Baby”. Världens gigantiskaste (man säger kanke mest gigantiska :-)) rockband alla kategorier, det vill säga Rolling Stones spelar den 22 mars 1964 på Pavilion Ryde på Isle of Wight.

Dagens namn är Kennet och Kent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *