Rosor

Dagens ros 153

God morgon gott folk!

Solen lyser för fullt och hälsar oss välkomna till en ny vecka. Det som är lite bekymrande just nu är att det är så kallt på nätterna. Kanske en mindre bagatell för de flesta de här dagarna, men vi trädgårdsnördar är lite oroliga för alla blommor vi har planterat och tulpaner och narcisser som redan är på väg upp. Vi vill ju inte att den blomsterprakt som ska lätta upp tillvaron om några veckor hotas av minusgrader på nätterna.

Dagens ros är en Duc de Fitgzjames. Den är uppkallad efter en fransk adelsman om någon nu undrar över det lite underliga namnet. Den blommar bara en gång per säsong, men då ger den å andra sidan från sig en frisk och stark doft av myrra. Zon 1-5.

Den 23 mars 1974 inviger Grateful Dead sin nya ljudanläggning ”The Wall Of Sound” på Cow Palace i Daly City, Kalifornien.

På dagen tio år tidigare släpps John Lennons första poesibok ”In His Own Write” i Storbritannien. Grabbarna i Rolling Stones är uppenbarligen inte bjudna på releasepartyt eftersom de samma kväll har en spelning i Guildford Hall i Southampton.

Dagens namn är Gerda och Gerd.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *