Rosor

Dagens ros 154

God morgon!

I går bidrog jag till att hålla våra näringsidkare under armarna genom att bland annat köpa en ny skrivare till kontoret (den gamla slutade olämpligt nog att fungera häromdagen), lite yrkesodlarjordjord till trädgården och en ny löfräfsa.

Det där med skrivare är en djungel av bläck kontra laser, billig visavi dyr. Jag hade från början tänkt köpa något billigt skräp som fungerar ett par år, men övertalades att köpa en fyra gånger så dyr skrivare som ska vara mycket ekonomisk när det gäller bläcket. Duktig säljare. Antingen gjorde jag en bra affär eller så blev jag blåst.

Dagens ros är en Pink Meidiland. Det är en modern buskros som blommar med rosa blommor som har en vit bas och gula ståndare. Den blir runt metern hög och lika bred. Det är en remonterande ros som dock inte doftar särskilt mycket. Odlingszon 1-3.

Den 24 mars 1962 toppar The Shadows singellistan i England med instrumentallåten ”Wonderful Land”. På dagen elva år senare når The O’Jays förstaplatsen på amerikanska Top 40-listan med ”Love Train” och samtidigt klättrar Alice Coopers platta ”Billion Dollar Babies” på albumlistorna i både USA och Storbritannien.

Den 24 mars 1963 har Rolling Stones spelningar på Ken Colyer Club i London och på Station Hotel i Richmond.

Dagens namn är Gabriel och Rafael.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *