Rosor

Dagens ros 161

God morgon!

Dagens ros Duchess d’Angouleme är den definitivt sista rosen i den här vinterns projekt med dagliga rosuppdateringar. Jag hade tänkt sluta tidigare, men på grund av det rådande läget och behovet av en vacker ros att pigga upp sig med har jag förlängt projektet några dagar. Men nu är det sista mars. I morgon börjar vårmånaden april och förhoppningsvis kan jag och Malou börja lägga ut bilder på vårblommor i vår trädgård här under ”Senaste nytt”.

Det blir kanske inte dagliga uppdateringar som det varit de senaste månaderna (jag har suttit här 161 morgnar i sträck och lagt ut en bild på en ros, skrivit om något väl valt, eller kanske mindre väl valt :-), ämne, och kryddat det med lite musikhistoria, framför allt om mitt favoritband alla kategorier 🙂 – alltså Rolling Stones.

Den sista rosen i Dagens ros-projektet är alltså en Duchess d’Angouleme. Den tillhör gruppen gallicarosor och kallas ibland ”vaxrosen” på grund av sina yttre, nästan genomskinliga kronblad. Den blommar dock bara en gång per säsong, men då sprider den en stark och härlig doft. Zon 1-5.

Vad har då hänt i musikhistorien den 31 mars. Jo, detta datum 1969 får Beatles gitarrist George Harrison och hans fru böta 1 500 dollar för marijuanainnehav, Samma datum 1995 grips ett tidigare Led Zeppelinfan när han försöker knivhugga Jimmy Page mitt under en pågående konsert med Page & Plant.

Världens bästa och främsta och… alla kategorier, det vill säga Rlling Stones, spelar den 31 mars 1967 på Westfalenhalle i Dortmund i dåvarande Västtyskland. Ett år tidigare spelar de på Palais de’Hiver i Lyon och ytterligare ett år tidigare framför de inte minde än två konserter på Mässhallen i Göteborg.

Dagens namn är Ester.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *